Studie: een eiwitrijk ontbijt houd je slank

12Waarschijnlijk niks nieuws voor de paleo mensen, Atkins aanhangers of bodybuilders onder ons maar desalniettemin goed om te weten…

In de “American Journal of Clinical Nutrition” is er een nieuw onderzoek verschenen met de titel “effects of a higher-protein breakfast on the appetitive, hormonal, and neural signals controlling energy intake regulation in overweight/obese, ‘breakfast skipping,’ late-adolescent girls

Experts van de University van Missouri zijn er achter gekomen dat een eiwitrijk ontbijt er voor zorgt dat je slank blijft en ’s avonds minder snoept.

In het onderzoek werden 20 jonge vrouwen met overgewicht verdeeld in twee groepen. De ene groep at een eiwitrijk ontbijt met eieren en mager rundvlees, en de andere groep at een ontbijt met granen en een gewone hoeveelheid eiwitten.

De twee verschillende ontbijten bevatte beide 350 kcal en het eiwitrijk ontbijt telde 35 gram eiwitten.

Het eiwitrijke ontbijt leidde tot een voller gevoel en een betere verzadiging in combinatie met een afname van de hersenactiviteit in het deel van de hersenen dat voor de lekkere trek verantwoordelijk is.

De gegevens uit deze studie kunnen dus gebruikt worden als eenvoudige en effectieve strategie in de strijd tegen het overconsumeren van voedsel en het snacken later in de avond.

bron: http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130326151127.htm