Afvallen doe je met deze kruiden

spoonKruiden worden veelal gebruikt om eten beter te laten smaken, maar wat veel mensen niet weten is dat sommige kruiden ook kunnen helpen bij het tegengaan van schimmels en zelfs krachtige super antioxidanten zijn.

Recentelijk is ook gebleken dat sommige kruiden kunnen helpen bij het afvallen door lichaamsvet te verbranden. Er wordt echter wel aangeraden om biologische kruiden te gebruiken zonder toegevoegde conserveermiddelen e.d.

Hieronder de meest krachtige kruiden om vet te verbranden

Kaneel wordt vooral gebruikt om bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Ongeveer 3 gram per dag voor 8 weken heeft al positief effect op de suikers en vet niveau in het lichaam. Kaneel kan eenvoudig worden genomen met koffie, thee of in een smoothie of juice.

Kardamon kan wederom goed met koffie of thee worden genomen. De zaden kunnen simpelweg worden vermalen en zo gebruikt worden.  In de Ayurveda wordt vooral de combinatie van kaneel, kardamon en nootmuskaat vaak met koffie of thee genomen.

Cayenne peper wordt vooral gebruikt voor de positieve effecten op het hart. Maar ook om af te vallen is het een uitstekend middel.

Knoflook is bekend om z’n antibacteriële eigenschappen maar het bevat ook phytochemicalien die ervoor zorgen dat vet in het lichaam wordt afgebroken.

Uien zijn vooral makkelijk rauw te eten in een salade! Uien bevatten ook phytochemicalien die voor vetverbranding zorgen.

Tumeric heeft veel positieve eigenschappen in vergelijking met andere kruiden. Het is een super antioxidant en kan ook helpen bij veel chronische klachten. Bovendien kan tumeric ook worden gebruikt om vet in de lever te verminderen. Ironisch genoeg wordt tumeric het best opgenomen met vet!

Hieronder nog een makkelijk overzicht met top 6 van Super Kruiden!

noot