Acetyl-L-Carnitine van Ergomax – farmaceutische kwaliteit

Acetyl-L-Carnitine► Onafhankelijk getest op puurheid
► Vrij van hulpstoffen en vulmiddelen
► Vrij van gluten, zuivel, soja en GMO
► Farmaceutische kwaliteit
► 500 mg per capsule
Bekijk nieuw testrapport

ACETYL-L-CARNITINE

Acetyl-L-Carnitine is een vorm van Carnitine die beter in het lichaam wordt opgenomen dan L-Carnitine. Acetyl-L-Carnitine wordt in hoge concentraties gevonden in de hersenen, zenuwen, hart, lever en spermacellen. Acetyl-L-Carnitine is betrokken bij de vetzuursynthese in mitochondriën om zo het universele energiemolecuul, ATP, te genereren. Omdat Acetyl-L-Carnitine in tegenstelling tot L-Carnitine gemakkelijk de bloed-hersenbarrière kan passeren is het ook actief in de hersenen. Het “acetyl” stukje van deze stof heeft een directe invloed op de aanmaak van de neurotransmitter acetylcholine.

Het lichaam heeft natuurlijk energie nodig om in leven te blijven en L-Carnitine is een voedingsstof die hierin centraal staat. Daarnaast is het ook een sterke antioxidant en zorgt het er ook voor dat de afvalstoffen die ontstaan bij het produceren van energie uit de cellen worden verwijderd.
GESCHIEDENIS

L-Carnitine  is een derivaat van het aminozuur lysine en werd in 1905 ontdekt nadat het was geïsoleerd uit spierweefsel. Vanwege de hoge concentraties in spierweefsel is zijn naam is een afgeleide van het woord “carnus” dat in het Latijn “vlees” betekent. Pas 20 jaar later werd het molecuul precies in kaart gebracht en vanaf dat moment was het duidelijk dat het de “L” vorm van carnitine was die biologisch actief is en voorkomt in het lichaam.
Dankzij experimenten met meelwormen kregen wetenschappers inzicht in de biologische functie en ontdekten zij een essentiële voedingsstof in de larven. De stof werd vitamine BT genoemd maar al snel werd duidelijk dat het L-carnitine betrof. In 1955 werd de rol in de vetstofwisseling en de connectie met mitochondriën ontdekt. Sinds deze eerste ontdekkingen zijn er vele andere functies van L-Carnitine omschreven.
• 1905 -  Ontdekking in spierweefsel
• 1927 – Precieze beschrijving van de structuur
• 1962 – Identificatie bio-actieve  “L” vorm
• 1948 – ontdekking van de biologische functies in meelwormen als vitamine BT en identificatie van vitamine BT als L-Carnitine
• 1958 – ontdekking biologische functie in zoogdieren: het stimuleren van vetoxidatie “L-Carnitine shuttle”
• 1973 – Klinisch onderzoek naar L-Carnitine in de stofwisseling van de mens
L-Carnitine wordt door planten en dieren in de cellen geproduceerd via een reactie van 5 stappen waarbij de aminozuren lysine en methione de basisstoffen vormen. De  aanmaak van L-Carnitine ligt op ongeveer 1.2 micromol/ per kg lichaamsgewicht per dag.
DE ACETYL-L-CARNITINE VAN ERGOMAX

Gestest op puurheid
Om de werking en kwaliteit te waarborgen wordt iedere nieuwe batch onafhankelijk gestest op puurheid. De testen worden uitgevoerd door het gespecialiseerde American Analytical Laboratories (Intertek) in de USA.
Bekijk hier het testrapport

► Onafhankelijk getest op puurheid
► Vrij van hulpstoffen en vulmiddelen
► Vrij van gluten, zuivel, soja en GMO
► Farmaceutische kwaliteit
► 500 mg per capsule
Bekijk nieuw testrapport
Farmaceutische kwaliteit
Aan de hand van de testresultaten voldoet de puurheid aan de farmaceutische standaard. Wij handhaven deze standaard al sinds 2008.
Pure formulering
Wij streven altijd naar de beste formulering voor onze Acetyl-L-Carnitine, waarbij onnodige hulp – en vulstoffen zoveel mogelijk worden vermeden. De huidige formulering bestaat uit slechts 2 ingrediënten namelijk gelatine (capsule) en Acetyl-L-Carnitine.
Medische professionals
De Acetyl-L-Carnitine van Ergomax wordt niet alleen door particulieren gebruikt maar wordt ook ingezet door medische professionals in de dagelijkse praktijkvoering