Waarom je vóór het ontbijt zou moeten sporten

breakfastSimpel antwoord; je verbrandt 20% meer vet!

Deze maand is er in de British Journal of Nutrition een artikel gepubliceerd die de veel gemaakte claim van bodybuilders en andere fitness enthousiastelingen bevestigt, namelijk dat sporten voor het ontbijt, na een nacht van vasten resulteert in een hogere verbranding!

De proefpersonen die hun training op de loopband deden zonder ontbijt verbrandde 20% meer vet dan de proefpersonen die eerst een ontbijt hadden gegeten.

Ook werd er meteen gemeten of de proefpersonen die zonder ontbijt getraind hadden later op de dag meer calorieën zouden eten of meer honger zouden hebben maar dit bleek niet het geval.

Voor het ontbijt op een lege maag trainen lijkt dus een effectieve methode om de vetverbranding extra te stimuleren. Niet alle manieren van trainen zijn hiervoor geschikt en stel gerust een vragen opmerkingen.

Javier T. Gonzalez, Rachel C. Veasey, Penny L. S. Rumbold, Emma J. Stevenson. Breakfast and exercise contingently affect postprandial metabolism and energy balance in physically active males. British Journal of Nutrition, 2013