Vitamine C; natuurlijke versus synthetische vorm

GyorgyiNIHIn 1930 won Dr. Szent-Gyorgyi de Nobelprijs voor het ontdekken van vitamine C. Na verschillende onderzoeken en testen met geïsoleerde vormen van vitamine C concludeerde hij uiteindelijk dat 100% natuurlijke vitamine C de meest effectieve, maar ook de meest veilige vorm was.

De bekende eigenschappen van vitamine C worden niet alleen bewerkstelligd door de vitamine C molecuul maar ook door de andere fytonutrienten oftwel co-facoren.

Deze komen in natuurlijke vitamine C  en voedselbronnen voor  zoals bijvoorbeeld; bioflavonoiden (quercetine, rutine, and hesperidine), anthocyaninen, proanthocyaninen en catechinen. Veel vitaminen en mineralen hebben namelijk  voor een optimale werking natuurlijke co-factoren nodig die alleen maar voorkomen in natuurlijke voedselbronnen. Al deze natuurlijke stoffen werken synergetisch met vitamine C en optimaliseren hiermee de werking.

Ascorbinezuur is de synthetische en geïsoleerde vorm van Vitamine C welke meestal te vinden is in voedingssupplementen. Deze vorm wordt bijna uitsluitend vervaardigd uit genetisch gemodificeerde maïssuiker in een proces met meerdere verwerkingsstappen en  gebruik van chemicaliën.

Toepassingen Vitamine C:

  • Draagt bij tot normale collageen aanmaak voor botten, bloedvaten, tandvlees, huid en tanden
  • Draagt bij tot een normale energieproductie
  • Draagt bij tot bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
  • Draagt bij tot normaal functioneren van het immuunsysteem
  • Draagt bij tot  het terugdringen van moeheid en uitputting
  • Een normale psychologische functie
  • Is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten

Bekijk hieronder een aantal filmpjes van het productieproces van de Natuurlijke vitamines van Megafood: