Vergeet sportdrankjes, tomatensap werkt beter!

imagesVergeet sportdrankjes – tomatensap kan de sleutel zijn tot het herstellen van een training! Volgens een recent onderzoek door het General Chemical State Laboratory uit Griekenland, blijkt dat tomatensap beter werkt dan een sportdrankje om na een training of workout te herstellen.

Volgens de onderzoeker bevatten tomaten stoffen specifieke stoffen die helpen om de spieren en bloedvaten te herstellen tot hun normale niveau na inspanning.

Het onderzoek werd gedaan onder 15 atleten en uitgevoerd voor een periode van 2 maanden. Er werd onder andere gekeken naar de vitale functies voor, tijdens en na de training. Van de 15 atleten dronken er 9 tomatensap direct na de training en 6 atleten dronken een reguliere sportdrankje.

De resultaten van het onderzoek waren verrassend; de spieren van de atleten die tomatensap dronken herstelde sneller en ook het bloedsuikerniveaus stabiliseerde sneller.  De resultaten van het onderzoek sluiten aan bij een Zweeds onderzoek waaruit bleek dat tomaten inderdaad het niveau van vrije-radicalen in het lichaam na het sporten verminderden waardoor het lichaam sneller kan herstellen.

Ook bieten zijn interessant voor sporters
beetroot

Uit een studie uit 2012 bleek ook dat bieten kunnen helpen om het uithoudingsvermogen te vergroten. De onderzoekers denken dat door de bieten nitraten in het lichaam worden omgezet in stikstofoxide. Stikstofoxide zorgt op zijn beurt weer voor een reductie van het gebruik van zuurstof in de mitochondriën (de energiecentrales van het lichaam). Ze gaan dus efficiënter werken waardoor ook spieren langer en beter kunnen werken.

Brandvertragende chemicaliën in Gatorade

Nu je de bovenstaande informatie tot je hebt genomen kun je  de standaard sportdrankjes vervangen voor natuurlijke alternatieven! Het laten staan van een giftig en toxisch sportdrankje  met “gebromeerde plantaardige olie” is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Gatorade bevat bromated vegetable oil - brandvertrager