Snurken is slechter dan roken of overgewicht…

sleep-interrupted1Naast het feit dat snurken een irritante eigenschap is, blijkt uit een nieuwe studie (januari 2013) van het Henry Ford Hospital in Detroit dat snurken leidt tot een verhoogde kans op hart- en vaataandoeningen door verdikking van de halsslagader.

De link tussen slaapapneu, een slaapstoornis waarbij er tijdelijk gestopt wordt met ademhalen, en hart- en vaataandoeningen is al langer bekend maar dit nieuwe onderzoek laat zien dat de risico’s al beginnen met snurken, lang voordat het verergert naar slaapapneu.

De studie suggereert dat snurkende mensen meer risico lopen dan rokers, mensen met overgewicht of met een te hoog cholesterol gehalte.

Weet je van jezelf dat je snurkt, of snurkt je partner? dan is het boek “Sleep Interrupted” van KNO arts Dr. Park een must read! Dit boek staat ook op de boekenplank bij Ergomax en bevat uitgebreide informatie over de connectie tussen verschillende vormen van slaapapneu /snurken en gezondheidsproblemen. De theorie van Dr. Park is diepgaand, logisch en goed begrijpbaar voor de medische leek.

Op de website van Dr. Steven Park is verdere informatie te vinden

Bron: http://www.sciencedaily.com