Ongeboren baby’s krijgen smaak van groenten en fruit van hun moeders

pregnantOngeboren baby’s krijgen smaak van groenten en fruit van hun moeders

Moeders kunnen de kans op het krijgen van kinderen die moeilijk groenten en fruit eten verminderen door zelf veel groenten en fruit te eten tijdens de zwangerschap en de periode tijdens borstvoeding.

Uit een recente studie “Prenatal and postnatal flavor learning by human infants” bleek dat kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap en borstvoeding vaak wortelsap dronk, tweemaal zoveel cornflakes met wortelsmaak aten dan de controle groep.

Onderzoeker Dr Julie Mennella zegt’ Dit onderzoek laat duidelijk zien dat als moeders veel groenten en fruit eten tijdens de periode van borstvoeding en de zwangerschap, hun kinderen meer ontvankelijk  zijn voor het eten van groenten en fruit.

‘Babies zijn biologisch geprogrammeerd om voedselbronnen te eten die suiker en zout bevatten, maar geen bittere producten zoals groene groenten’.

‘Als ze eenmaal bloot worden gesteld aan groenten en fruit dan leren ze deze smaken lekker vinden”