MitoQ – Mitoquinol Mesylaat – exclusief bij Ergomax

MitoQ Exclusief bij Ergomax

MitoQ Exclusief bij Ergomax

MitoQ – Mitoquinon Mesylaat – is een baanbrekende en nieuw soort antioxidant omdat het selectief, specifiek en doelgericht op de mitochondriën werkt. MitoQ levert de antioxidant CoQ10 namelijk direct af in de mitochondriën, de energiecentrales van het lichaam, waar het vrije radicalen neutraliseert.

MitoQ is baanbrekend omdat dit het eerste molecuul is dat zo mitochondriën-specifiek werkt. Met een kracht die 847 effectiever is dan andere CoQ supplementen zoals bijvoorbeeld ubiquinon, CoQ10 of ubiqionol is MitoQ vandaag de dag de meest effectieve keuze.

Naar Ergomax

MitoQ is de 3de  generatie van CoQ10 supplementen en heeft wereldwijde patentbescherming.

•    Er zijn meer dan 200 specifieke indicaties voor MitoQ
•    10 jaar aan onderzoek met een 30 miljoen dollar budget
•    180 gepubliceerde artikelen
•    Getoetste veiligheid en doseringen

Mitoquinon Mesylaat

Het actieve en antioxidante component van MitoQ is ubiquinone ofwel CoQ10. De onderscheid tussen gewone CoQ10 en MitoQ zit hem in de toevoeging van een vetoplosbare (lipofiele) kation aan de moleculaire structuur van CoQ10. Een kation is een positief geladen deeltje. De CoQ10 wordt hierdoor voldoende “olieachtig” (hydrofoob) waardoor het gemakkelijk door de celmembranen kan passeren.

De vetoplosbare kation zorgt er uiteindelijk voor dat MitoQ selectief en ruimschoots wordt verzameld in de mitochondriën. Andere antioxidanten doen dit niet zo specifiek en worden daarentegen gelijk verspreid door de gehele cel en hun celonderdelen.

Diep in de mitochondriën zijn antioxidanten juist het hardste nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Het is juist deze, bijna 1000 maal, effectievere toename van CoQ10 in de mitochondriën die het verschil maakt ten opzichte van andere CoQ10 supplementen.

Vrije radicalen

De CoQ10 concentraties in de cellen dalen naar mate men ouder wordt, maar nemen van CoQ10 supplementen is niet zo effectief als het nemen van MitoQ omdat ze niet mitochondriën-specifiek werken. MitoQ is daarentegen speciaal ontwikkeld met de mitochondriën als beoogde doelwit. De werking in de cellen en hun algemene functioneren worden hiermee gemaximaliseerd!

Het doelgericht mikken op de mitochondriën met stoffen die de vrije radicaal “superoxide” deactiveren zijn erg in opkomst. MitoQ is het eerste wijdverspreid verkrijgbare supplement die dit bewerkstelligt, maar ook vergelijkbare stoffen zoals mitoTEMPO, Mito-VitE, MitoPBN en SkQ1 zijn in verre stadia van ontwikkeling.

Ontwikkeling

MitoQ werd in de jaren 90 ontwikkeld als een mitochondriën-specifieke antioxidant door Michael P. Murphy en Robin A. J. Smith beide werkzaam op de Universiteit van Otago, Dunedin, New Zeeland als biochemicus en organisch chemicus. De promovendus (PhD) student Geoffrey Kelso was de eerste persoon die MitoQ maakte in het laboratorium van Smith. In 2001 volgde de eerste publicatie. Vanaf dat moment tot op heden zijn er meer dan 180 MitoQ publicaties geweest.

Mitochondriën

Mitochondriën zijn boonvormige essentiële organellen die vrij rondzweven in de vloeibare kern (cytoplasma) van bijna iedere cel in ons lichaam. Mitochondriën zijn ongeveer net zo groot als bacteriën en ze hebben hun eigen DNA (mDNA). Mitochondriën hebben de unieke kenmerk van een dubbele celmembraan die de locatie vormt voor veel essentiële en levensondersteunende biochemische reacties.

Eén van de meest belangrijke functies is cellulaire respiratie ofwel celademhaling. Dit is namelijk de meest efficiënte manier om energie te produceren uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze vorm van celenergie staat bekend als ATP (adenosine trifosfaat).

Cellen die de meeste energie nodig hebben zoals de hersenen, hart, spieren en ogen bevatten de meeste mitochondriën. Alhoewel mitochondriën al ruim 100 jaar geleden zijn ontdekt beginnen experts pas nu de functies van deze kleine celonderdelen volledig te doorgronden en te ontcijferen.

Experts realiseren zich nu bijvoorbeeld ook dat mitochondriën veel meer doen dan alleen de functie van energiecentrale in het lichaam vervullen. Mitochondriën spelen onder andere een cruciale rol bij het reguleren van calcium, celspecialisatie, DNA/RNA productie, celgroei en celdood.

Ze kunnen zelfs boodschappen naar de kern en andere celstructuren sturen om de werking van de cel te wijzigen. De capaciteit van de cellen om deze boodschappen goed te horen bepaald hoe goed een lichaam functioneert.

Mitochondriën zijn kwetsbaar en makkelijk beschadigbaar. Verstoringen van hun processen leiden tot een hogere productie van vrije radicalen. Factoren zoals vervuiling, drugs, voeding en levensstijl zijn hier voorbeelden van.

Als reactie op een grotere energie vraag door bijvoorbeeld sporten kunnen de aantallen mitochondriën toenemen. Gezonde en goed functionerende mitochondriën creëren ook weer gezonde en goed functionerende mitochondriën!

Tags: , ,