Minder eten door olijfolie

1001029_896446002070_A_400

Onderzoekers aan de universiteit van München zijn tot de ontdekking gekomen dat de geurstoffen in olijfolie kunnen helpen bij het afvallen omdat ze je langer vol laten voelen. Het onderzoek dat in eerste instantie keek naar de onderdrukking van de eetlust door het toevoegen van verschillende soorten vetten kwam tot een opmerkelijke conclusie.

In de testgroepen werd 500 gram yoghurt gegeten met olijfolie, raapzaadolie, dierlijk vet of boter. De personen die de yoghurt met olijfolie aten consumeerde in totaal minder calorieën dan anderen. Uit bloedonderzoek was te zien dat de serotonine-concentraties, een hormoon dat je vol laat voelen, hoger waren in deze groep.

Opzoek naar een verdere verklaring kwam men uit bij de geurstoffen van olijfolie. Door alleen deze geïsoleerde geurstoffen toe te voegen aan yoghurt werd hetzelfde effect bereikt. Het vet had dus zelf niets te maken met de resultaten. Het toevoegen van olijfolie-geurstoffen resulteerde in een lagere dagelijkse calorie inname van ongeveer 200 calorieën.

 

Bron: http://www.cell.com/cell-metabolism/retrieve/pii/S1550413108002465