Krillolie deel 2; meer redenen waarom krillolie beter is dan visolie

Krillolie-ergomaxIn deel 1 hebt u kunnen lezen dat het nemen van visolie niet de beste manier is om extra omega-3 vetzuren binnen te krijgen. De twee hoofdredenen zijn de beperkte opname en de vatbaarheid voor bederf, krillolie heeft deze problemen niet en is daarom een betere keuze. Het verschil in de structuur van de omega-3’s in krillolie en visolie is de reden waarom u beter voor krillolie kunt kiezen. De afbeelding in deel 1 laat dit duidelijk zien in één oogopslag.

 In dit deel kunt u uitgebreidere informatie vinden over voordelen van de complexe omega-3 fosfolipiden.

Om te beginnen hieronder een veelzeggend filmpje, waarin de oplosbaarheid van krillolie en visolie wordt gedemonstreerd in een directe vergelijking. Er is te zien dat de fosfolipiden gebonden omega-3 vetzuren (krillolie) goed oplosbaar zijn in water terwijl de omega-3 triglyceriden (visolie) blijven drijven aan de oppervlakte, omdat zij niet gebonden zijn aan fosfolipiden.

In de maag gebeurt exact hetzelfde en de oorzaak van nare oprispingen met vissmaak, na het innemen van visolie, is dan ineens stukken duidelijker.

Om dit verschil nog verder te verduidelijken hebben wij voor de liefhebbers de volgende afbeelding. Hierin zijn de stappen te zien in het opnameproces van krillolie versus visolie. De verwerking van omega-3 fosfolipiden verloopt hierbij via een eenvoudigere weg omdat er geen spijsverteringsenzymen nodig zijn, de opname wordt hiermee geoptimaliseerd!

krill

Speciale krillolie capsules bij Ergomax

De krillolie van Ergomax is uniek vergeleken met andere producten vanwege de pure samenstelling en het gebruik van speciale capsules. De capsules, Licaps, bestaan alleen uit visgelatine en zorgen voor een geurloze afdichting van de olie. Standaard krillolie softgels ruiken erg onaangenaam en veel mensen hebben daardoor een slechte ervaring met krillolie.

Naast de visgelatine bevatten de capsules natuurlijk krillolie en water. Deze formulering bevat dus slechts drie ingrediënten en is vrij van onnodige hulp- en vulmiddelen.

De exacte samenstelling van iedere capsule is als volgt:

  • Omega-3 vetzuren – 125 mg
  • Fosfolipiden – 225 mg
  • Astaxanthine – 55 ug

De fosfolipiden samenstelling kan verder gespecificeerd worden;

  • Fosfatidylcholine 89%
  • Lyso-fosfatidylcholine 6%
  • Fosfatidyetonalamine 5%
  • Fosphatidylinositol <0,1%
  • Fosfatidylserine <0,1%

De overige krachten van fosfolipiden
Fosfolipiden fungeren niet alleen als beschermer van de omega-3 vetzuren maar ze hebben ook zelf unieke eigenschappen. Krillolie bevat voornamelijk fosfatidylcholine zoals u hierboven kunt zien. fosfatidylcholine is een hoofdonderdeel van iedere celmembraan, maar ook de hoofdleverancier van choline in het lichaam.

Choline is een essentiële voedingsstof en voorloper van de neurotransmitter “acetylcholine”. Hierdoor heeft het ook een direct effect op de werking van celmembranen in de hersenen en de communicatie tussen cellen.

Analyses laten zien dat het standaard dieet van vandaag de dag minder fosfolipiden bevat dan in het ons dieet in het verleden. Dit evolutionaire bewijs is voor veel mensen een reden om dagelijks extra fosfolipiden in te nemen.

Omega-3 index
Om te meten hoe effectief de opname van omega-3 vetzuren is in het lichaam wordt de omega-3 index gebruikt. Hieronder kunt u een grafiek vinden van een meting die is gedaan met de krillolie.

Er is te zien dat 2,0 gram krillolie per dag de omega-3 concentraties met 45% laat stijgen na slechts 2 weken. Na 8 weken is de stijging verder opgelopen naar 125%. Deze meetgegevens zijn concreet bewijs dat de omega-3 vetzuren uit krillolie bio-actief zijn.

 grafiekkrill