Glutathion – SUBLINTHION®

Glutathion - SUBLINTHION®

Glutathion – SUBLINTHION®

SUBLINTHION® – GLUTATHION ZUIGTABLETTEN

Glutathion is een tripeptide dat door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Glutathion bestaat  in een gereduceerde en geoxideerde vorm, maar alleen de gereduceerde vorm is bio-actief! Echter, suppletie met de gereduceerde vorm van glutathion is altijd een probleem geweest. Omdat glutathion door het spijsverteringskanaal wordt afgebroken bereikt het namelijk nooit de bloedbaan. Door deze beperking wijkt men meestal uit naar N-Acetyl-Cysteine, een goed opneembare voorloper van glutathion.

Opname via de mondslijmvliezen is gelukkig wel een bewezen methode om de gereduceerde vorm van glutathion af te leveren in de bloedbaan. De speciale en gepatenteerde sublinguale tabletten van SUBLINTHION® smelten langzaam en geleidelijk weg onder de tong waarmee afbraak door het spijsverteringsstelsel wordt omzeilt. De toevoeging van een specifiek granaatappelextract zorgt voor een verdere optimalisatie van deze processen.

Bij het ouder worden en door levensstijlfactoren neemt de hoeveelheid gluthation in het lichaam af. SUBLINTHION®  helpt de voorraad glutathion aan te vullen door het lichaam te voorzien van kant en klare gereduceerde glutathion. Glutathion, een molecuul met een simpele structuur, is het onderwerp in meer dan 76,000 onderzoeken. Als het meest krachtige endogene antioxidant in het lichaam is het belang van optimale niveaus niet echt een punt van discussie!

De opmaak van het molecuul is vrij eenvoudig en de bouwstenen bestaan uit cysteine, glycine and glutamine. De kracht van glutathion zit in de zwavel groepen die het bevat. Zwavel is een “plakkerig” molecuul met een typische geur en fungeert min of meer als vliegenpapier waaraan “slechte” dingen blijven plakken, denk hierbij bijvoorbeeld aan vrije radicalen.

Een andere functie van glutathion is het recyclen van andere antioxidanten. Een veel gebruikte analogie hiervoor is het doorgeven van een hete aardappel die van vitamine C tot E wordt doorgegeven, dan naar alfa liponzuur en uiteindelijk naar glutathion die de vrije radicalen afkoelt en andere antioxidanten recycled. Nadat dit proces heeft plaatsgevonden kan het lichaam weer een ander glutathion molecuul regenereren waarna deze cyclus weer opnieuw begint.
Glutathion is in 1888 ontdekt door J. de Rey-Pailhade en gelukkig werd al kort na de ontdekking ingezien hoe belangrijk en omvangrijk deze kleine tri-peptide molecuul was. Hierdoor werd glutathion gekoppeld aan de “origin of life” oftewel de het begin van al het leven. Nobelprijs winnaar Sir Frederick Gowland Hopkins verbonden aan Cambridge University (Verenigd Koninkrijk) heeft na de ontdekking tevens een belangrijke rol vervuld met de typering van dit molecuul en het bedenken van zijn naam.

In het lichaam vindt er een constante recycling en gebruik van glutathion plaats, en de lever bezet de centrale positie in deze dynamiek. De endogene productie van glutathion vind plaats binnenin alle cellen van het lichaam en de basisstoffen hiervoor zijn drie aminozuren. Cellen zijn de bouwstenen voor levende wezens  en het menselijke lichaam bestaat uit meer dan 300 triljoen cellen. Aangezien het een feit is dat de synthese van glutathion in iedere cel plaatsvindt is de belangrijke rol die dit molecuul heeft meteen duidelijk. Glutathion staat dan ook bekend als dè hoofd-antioxidant die het lichaam zelf produceert.

Helaas wordt glutathion als voedingssupplement niet goed opgenomen omdat de cellen van het spijsverteringsstelsel glutathion direct gebruiken maar ook omdat de zure omgeving het glutathion-molecuul weer afbreekt naar basisstoffen. Het omzeilen van dit probleem is vrij eenvoudig door gebruikt te maken van opname via de mondslijmvliezen.

Direct naar Ergomax