De beste Nederlandse kazen!

koe-kaasBij Ergomax zijn we al een tijd lang groot fan van de biologische boerenkazen van Remeker om de volgende redenen;

  • De kazen van Remeker zijn boerenkazen en worden dus gemaakt van verse rauwe melk in plaats van gepasteuriseerde melk. Hierdoor blijven veel meer voedingsstoffen behouden en het eindproduct puurder.
  • De melk waarvan de kazen worden gemaakt komen van Jerseykoeien (bruine koeien) en niet van Holsteinkoeien (gevlekte koeien), de traditionele zuivelkoe.
  • Melk van Jerseykoeien bevat bèta-caseïne A2 en melk van Holsteinkoeien bevat beta caseïne A1*.
  • De melk komt uit kleine kuddes koeien die op de Remeker boerderij zelf worden gehouden.
  • Het is een biologisch product.
  • Melk van Jerseykoeien heeft een vollere smaak.
  • De kazen van Remeker hebben meerdere prijzen gewonnen.
  • De koeien worden zoveel mogelijk buiten gehouden in de weide.
  • De kazen worden gepekeld in ongeraffineerd zout (extra mineralen en sporenelementen).
  • De kazen zijn te koop internet.
  • De kazen smaken lekker.

*Het eiwit in melk, caseïne, heeft geen goede naam. Caseïne (beta caseïne A1) wordt veelal niet goed verdragen en wordt in verband gebracht met intoleranties en een reeks van aandoeningen. Koemelk bevatte duizenden jaren geleden enkel bèta-caseïne A2. Deze caseïne wordt beter verdragen en getolereerd door het  lichaam. Door mutaties bevat de meeste melk tegenwoordig bèta-caseïne A1.